Naapurisopua

Krimin kriisin varjosta nousee kansanedustaja Haapanen ja varoittelee meitä suomalaisia ”antautumasta Rosatomille”.

Tämän aamun, 5.3. kolumnissaan kansanedustaja Haapanen todistelee Fennovoiman ydinvoimalan vaaralliseksi, vahingolliseksi ja tarpeettomaksi tutuilla puolitotuuksilla. Uutta Haapasen ajatuksen juoksussa on toteamus, että Suomen energiahuollosta ”nykyistäkin suurempi osa tulee Rosatomin myötä Venäjästä riippuvaiseksi”. Varsinainen oivallus on väittää, että yhteistyö venäläisten kanssa on erityisen vaarallista ”maailman politiikan muuttuessa”.

Tänään Venäjä on Suomen tärkein kauppakumppani. Venäläiset matkailijat tuovat Suomeen rahaa yhtä paljon kuin kaikki EU-matkailijat yhteensä. Satu Haapasen Suomi ei näköjään yhteistyötä itäisen naapurin kanssa kaipaa, koska se lisää keskinäistä riippuvuutta.

Kun tässä olemme vähitellen yrittäneet oppia, että valtioiden väliset yhteiset talousintressit ovat paras rauhan ja edistyksen tae. Mutta ei. Satu Haapanen on valmis uhraamaan uhmakkaasti turvallisuuspolitiikan ydinvoimavastaisuuden alttarilla. Vihreä ajatus näyttää olevan torjua yhteistyö, koska Rosatom on tulossa rakentamaan atomivoimaa Suomeen.

Ei ole kaukana Venäjällä pelottelu. Olisiko kuitenkin parempi antaa Suomen eduskunnan aivan asiaperusteisesti päättää tehdäänkö uusi periaatepäätös vaiko periaatepäätöksen täydennys. Ei siinä venäläisiä tarvita, puhumattakaan venäläisillä pelottelua.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s