Sujuvasti Sevillassa

Kävin Sevillassa. Syynä oli yhdistetty esitelmä- ja kokousmatka. Osallistuin entisten teollisuus-, varasto- ja logistiikka-alueiden uudelleen käyttöä koskevaan eurooppalaiseen kokoukseen. Yhdeksän kaupunkia, yhdeksän haastetta, yhdeksän lähestymistapaa. Sevillan konferenssi oli yhteisen kehityshankkeen finaali, tulokset oli saatu esiteltävään kuntoon ja kansiin. Oulun Ranta-Toppila on yksi yhdeksästä esimerkkikohteesta. Me oululaiset saimme arvokkaita suosituksia ja ohjeita eurooppalaisilta ammattilaisilta ja me puolestamme autoimme heitä kaupunkiensa ongelmia ratkottaessa. Kansainvälistä yhteistyötä parhaimmillaan.

Matkailu avartaa ja tuo ainakin kärsivällisyyttä. Menomatkalla matkalaukku jäi jälkeen miehestä. Tuli hotelliin yli vuorokautta myöhemmin. Olin valmistautunut konferenssiin, edustustehtävääni paneelikeskustelijana ja avainpuhujana huolella. Myös pukeutuminen oli mielessä.  Onhan kohteliasta kuulijoita ja myös espanjalaisia isäntiä kohtaan pukeutua asiallisesti, siis pukuun ja solmioon. Ei onnistunut. Puku ja solmio olivat kapsäkissä ja kapsäkki maailmalla. Piti tyytyä edellisen päivän matkapaitaan ilman solmiota, farkkuihin ja samettitakkiin. Samalla piti vaihtaa harmaa virkamiestyyli reteenpään, vapaampaan taiteilijailmeeseen. Hyvin meni. Oululainen suunnitteluosaaminen sai kiitosta ja esittelijäkin meni täydestä.

Eikä tämä mitään. Nyt on sunnuntain puolipäivä. Tulin juuri lenkiltä melkein samaan aikaan matkalaukkuni kanssa. Itse palasin matkalta jo eilisiltana viiden jälkeen. Samahan tuo, kotona pärjää ilman harmaata pukua.

Se ihmetyttää, miten Helsingissä toheloidaan mennen tullen.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s