Tästä jatketaan

Vaalit sen näyttivät. Suomen Keskusta on pohjoinen voima ja Oulun johtava puolue.

Oulussa Keskustapuolue valitsi sunnuntai-iltana ehdokkaat kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoon ja kaupunginhallitukseen. Kaksitoista ehdokasta tuli yksimielisesti valituksi. Ilmapiiri kokouksessa oli innostunut, luottavainen ja yhteisöllinen.

Henkilöt on valittu ja vastuut jaettu. Tavoite on, että Moilanen johtaa Oulua oululaisten parhaaksi. Alkiolaiset arvot ja vaaleissa saatu voima ovat kestävä pohja ponnistaa.

Haasteita valtuutetuille riittää. Kaupungin johtamisjärjestelmä, johtosäännöt, delegoinnit. Miten valta ja vastuu suuressa kaupunkikoneistossa jaetaan? Palveluverkkouudistus on sylissä; mitä sektoria tai aluetta kehitetään, mikä taantuu, mihin alati supistuvat voimavarat keskitetään. Mikä on tärkeää, mikä vähemmän merkittävää?

Kaupungin 13 000 työntekijää odottaa parempaa. He odottavat suurta suunnitelmaa, joka luo ahdistuksen tilalle tekemisen riemun ja yhteistyön järjen. Tämän valtavan voimavaran jäsenet ovat valmiit kantamaan vastuunsa ja ponnistelemaan kohti parempaa. Uuden valtuuston tehtävä on rakentaa kanavat tälle luovalle voimalle.

Uusi talousohjelma, joka saattaa tulot ja menot tasapainoon, on välttämättömyys. Keskittyminen oleelliseen, tuottaviin investointeihin ja peruspalveluihin, on edessä. Työpaikkoja, lisää työpaikkoja, menestyviä yrityksiä ja toimeentuloa on yhteinen tavoite.

Tärkein on kuitenkin oululainen ja hänen hyvinvointinsa. Onko lääkäriin pitkä jono, onko lääkäri etevä, parantaako määrätty hoito? On syytä kirkkaasti muistaa, että hallintojärjestelmät ovat kuitenkin vain väline, hyvä palvelu päämäärä.

Paljon vartijaksi on valtuusto valittu.

Keskustan tällä kertaa kahdestatoista valitusta ehdokkaasta neljä on kantaoululaisia ja kahdeksan kehyskuntalaisia. Uuden Oulun kiihkeinä luomisvuosina pelko oli suuri, että iso Oulu valtaa pienemmät naapurinsa ja jyrää hallinnollaan kasvun ja kehityksen maaseututaajamista. Miten kävi? Keskusta on Oulun suurin puolue ja sen edustajista suurin osa kehyskuntalaisia. Siinä pöydässä, jossa päätöksiä tehdään, kuunnellaan tarkalla korvalla maaseudun ääntä.

Nyt voimme avoimesti sanoa, että Oulu on maaseutukaupunki ja ymmärtää, että maaseudun menestys on kaupunkilaisten voitto ja taajamien kehitys haja-asutuksellë siunaus. Pois vastakkain asettelu, pois nurkkakuntaisuus ja tilalle meidän yhteinen Oulumme ja sen tulevaisuus. Myös Oulussa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Keskustapuolue ottaa Riikka Moilasen johdolla vastaan oululaisten antaman valtakirjan. Puolue ryhmittyy yhteisen tavoitteen taakse ja keskittää puolueessa olevan tiedon, taidon ja tahdon tukemaan edustajiaan heidän vaativassa työssään. Mitä selkeämpi oma linja on, sitä helpompaa on työnteko muiden ryhmien kanssa.

Politiikassa henkilökohtainen tieto ja taito eivät ole mitään ilman riittävää luottamusta ja kannatusta. Puolueen voima on kuitenkin sen kaikissa jäsenissä, ei pelkästään valituissa valtuutetuissa. Keskustan johtavana ryhmänä tulee ottaa käyttöönsä jäsenistössä oleva henkinen potentiaali, käyttää kaikki voimavaransa, jotta tuleva vaalikausi olisi menestys.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s