Läksiäisviikko

Läksiäisviikko herkisti mielen

Työpäiväni virkamiehenä Oulun kaupungin palveluksessa tulivat täyteen. Ajatukseni on tulevaisuudessa siirtyä oululaisten palvelukseen toisella tavalla.

Oli aika välitilinpäätökselle, aika yhteenvedoille, arvioille ja kiitoksille. Mitä tuli tällä elämän jaksolla tehdyksi?

Läksiäisviikon järjestelyissä tarvittiin työtä ja taitoa. Upea sihteerini Asta Hasari kantoi tästäkin tapahtumasta päävastuun ja onnistui oivallisesti Sari Salkosalon ja muun henkilökunnan kanssa. Kiitos ja kumarrus.

Kiitokset näistä hienoista vuosista

Kaudellani kaupunkisuunnittelijat, arkkitehdit ja insinöörit ovat tulkinneet kaupungin edun asettamat tehtävät ja tavoitteet samansuuntaisesti. On ollut innostavaa johtaa joukkoa, joka osaa keskustella, vertailla, väitellä sekä löytää yhteisen ratkaisun. Vuosien mittaan olen voinut työskennellä hienojen ihmisten joukossa. Tärkeimmäksi työtoveriksi on noussut kaupungingeodeetti Kaija Puhakka, hänelle suurkiitos.

Minulla on ollut keskusteleva, avoin, älykäs, ammattitaitoinen ja yhteisvastuullinen henkilökunta toteuttamassa missiota paremmasta Oulusta, tekemässä kanssani työtä kaupunkilaisten parhaaksi. Ansiomme ovat kiistattomat, tapamme toimia on esimerkillinen.

Oulun malli menestyy hyvin

Keskiviikkona tapasin työtovereitani kahvitellen Ympäristötalon Leetassa. Esitin täydelle salille välitilinpäätökseni, esitelmän Oulun mallista. Kun keräsin aineistoa, havaitsin, että toimialani on menestynyt, parantanut tahtiaan kaiken aikaa, talous on vaaterissa, palvelutuotteen hinta ja laatu ovat kohdallaan, on syntynyt hyvää, turvallista ja viihtyisää ympäristöä sekä oivallista arkkitehtuuria. Kaupunkisuunnittelu Oulussa on valtakunnan huippua, se on tosiasia. Miksi? Asemakaavoituksessa me olemme viitsineet ja osanneet. Prosessi on viritetty ja kaupunki ongelmineen ja mahdollisuuksineen on otettu haltuun. Työhyvinvointi kukoistaa. Vain lahjakkaat ja motivoituneet ammattilaiset tähän pystyvät.

                                                 Kiitos kiitoksista työtoverit!


Työtoverini kertoivat: Karhula on ollut hyvä esimies, hän on luonut hyvän, innostavan ilmapiirin. Karhula on pohdiskeleva ja keskusteleva, mutta myös päättäväinen, kun sen aika tulee. – Nousi pala kurkkuun. Täytyy tunnustaa, olen ollut onnellinen virkamies. Nyt jatkan tyytyväisenä ja ylpeänä kohti uusia haasteita.

Viikon perjantai valkeni sadepilvien lomasta. Työtoverini lauloivat yhteisessä tilaisuudessamme Varjakassa minulle: ”Lennä Karhulan Matti, lennä. Lennä Karhulan Matti. Palaa elävänä takaisin.” Mieli herkistyi, luin sanojen viestin: jätä arjen sauhu ja tahma, anna sielun lentää, vapaana, onnellisena, korkealle. Sanoilla oli myös konkreettinen sisältö, Esa Kauppi vei meidät, vaimoni Annen ja minut aikaisin aamulla pilviin lentokoneella. Kiitos!

…ja yhteistyökumppanit!

Perjantaina puoliltapäivin alkoi vastaanotto Kaupungin talon lämpiössä. Vieraita riitti yhtenä jonona nelisen tuntia, varmaankin yli sata juhlavierasta. He kaikki ovat yhteistyökumppaneita vuosien varrelta, ihmisiä, jotka ovat panostaneet kanssani kaupungin kehittämiseen.

Pitivät puheita. Kertoivat, että Karhula on työskennellyt koko työuransa ajan johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti hyvän ympäristön, arkkitehtuurin ja rakennuskulttuurin puolesta. On myös tuonut asemakaavoitukseen strategisen jänteen. Hän on ratkaisujen valmistelussa ja esittelyssä kiitettävästi valottanut yksittäisenkin kohteen asemaa ja tärkeyttä tavoitellun kokonaisuuden osana. Väittivät minun myös panostaneen vuorovaikutteiseen suunnitteluun, kaupunkilaisten näkökulmien ottamiseen aktiiviseen käyttöön suunnitteluprosessissa. Karhulan pitämät kokoukset kuulemma olivat tehokkaita ja johdonmukaisia, kokouksen jälkeen jokainen tietää seuraavat askeleet ja tehtävät.

Uskoako puheita? Uskoin, tuli juhlava tunne. Olen onnellinen mies.

Kategoria(t): Ajankohtaista ajassa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s