Poliittinen puhe – elämäni ensimmäinen

Sää ei hellinyt Rotuaarin lavalla lauantaina 6.10.  kun ehdokkaita esiteltiin yleisölle. Jokaisen tuli pitää minuutin puheenvuoro. Piti harkita tarkkaan, mitä sanoo, minuutissa ei pitkiä jaaritella.

Uuden Oulun valtuuston tärkein  ja vaativin tehtävä on saada kaupunki toimimaan ja suoriutumaan palvelutehtävistään. Tartuin siis siihen. Olenhan tehnyt töitä jo pitkään kotikaupunkini hyväksi suunnittelijana ja virkamiehenä. Olen suunnitellut koteja ja viihtyisiä asuinalueita. Harkitulla maankäytöllä on syntynyt myös työpaikkoja.

Niinpä kerroin yleisölle, että olen ylpeä kaupungista, mutta koen sen myös haasteena. Meillä on vahvuuksia. Meillä on koulutettu ja aktiivinen nuoriso, rohkea ja luova talous sekä edullinen asumisen hintataso.

Haasteina ovat palvelut ja talous. Kun uusi Oulu perustetaan oikein, se saadaan toimimaan ja palvelemaan meitä parhaalla mahdollisella tavalla. Viritetään kaupunki toimimaan yhdessä. Olen valmis panemaan tietoni, taitoni ja itseni likoon. Ei tästä muuten selvitä.

Kun katselin lavalta pitkin Rotuaaria, mietin, että tämä paikka on kehittyvän kaupunkimme symboli. Aukion tulisi kuhista elämää, puheen sorinaa ja iloisia ääniä. Nyt kolea syyspäivä ei houkutellut väkeä paikalle.

Luulenpa kuitenkin, että tulin kuulluksi.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s