Laine jatkaa…

Oulainen 24.11.2012

Työurastaan terveenä luopuneelle, eläkeiän saavuttaneelle yhteisten asioiden hoito politiikassa on oiva mahdollisuus jatkaa työtä kaupungin ja kaupunkilaisten parhaaksi. Näin päättelin ja lähdin kuntavaaleihin. Ei tullut Karhulasta valtuutettua, tuli varavaltuutettu. Lämpimät kiitokset niille 271:lle. jotka minua äänestivät.

Rooli ehdokkaana oli minulle uusi, antoisa ja mielenkiintoinen kokemus. Se tarjosi tuttuihin asioihin aivan uuden näkökulman. Oli haastava kokemus ja hieno elämys tehdä töitä tosissaan hymyssä suin.

Toki pettymyksiäkin matkan varrella kohtasin. Ennalta arvaamaton oli vääntö vaalikelpoisuudestani. Vaikka keskusvaalilautakunta minut kelpoiseksi totesi ja vaalit käytiin, toimittaja Liisa Laine palaa aiheeseen vielä 24.11., kuukausi vaalien jälkeen. Miksi?

Laineen mukaan viime keväänä käytiin julkista keskustelua Matti Karhulan vaalikelpoisuudesta.

Paikkakuntamme poliittisen mahtitekijän, sanomalehti Kalevan toimittajakaksikko Kari Sankala ja Liisa Laine julkista keskustelua kävi. Muita en havainnut.

Eivätkä hekään keväällä keskusteluun ryhtyneet. Avaus ajoittuu keskikesään, kun Laine pakinoi Kalevan sivuilla minun vaalikelpoisuudestani. Sankalan osuus sattui lokakuun puoleen väliin, kun vaaleihin oli aikaa vajaa kaksi viikkoa.

Toimittajakaksikko ei juttuihinsa minua haastatellut, eivät katsoneet aiheelliseksi varmistaa, milloin jätin asemakaavapäällikön virkavelvollisuudet, milloin lähden eläkkeelle, mitä teen eläkkeellelähtöilmoitukseni jälkeen, milloin työvelvollisuuteni työnantajalle on suoritettu. Siis, milloin Karhulan asema ei enää ollut tärkeä kunnan toiminnan kannalta, mistä lähtien hän ei ollut johtavassa, tai siihen verrattavassa vastuullisessa tehtävässä, joka on vaalikelvottomuuden peruste.

Karhulan vaalikelpoisuudesta ei ollut epäselvyyttä. Ongelman siitä tekivät Kalevan toimittajat. Jälleen saatoimme havaita, ettei irti päässyttä perätöntä puhetta kiinni saa.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s